Voerboot voor de hengelsport

Min: €0 Max: €450

Op zoek naar een betaalbare voerboot? Bekijk ons complete assortiment voerboten en bestel eenvoudig online.

 


Assortiment voerboten online

Een voerboot is een afstandbestuurbare boot met een laadbak waarmee visvoer kan worden uitgevaren en op elke gewenste plek in het water kan worden gestrooid. Radiografische voerboten worden aangedreven door een accupack, welke in de romp van de boot zit gepositioneerd. De voerboot wordt bestuurd met een afstandsbediening. Het contact tussen de voerboot en de afstandsbediening gaat via onzichtbare frequentie signalen. Op deze wijze is er veel bewegingsvrijheid en kun je de voerboot elke willekeurige richting opsturen om vervolgens het aas te lossen. Voerboten worden met name toegepast tijdens het karpervissen en zijn van essentieel belang om succesvol deze tak van hengelsport te beoefenen.

 

Voerboot kopen

Als je een voerboot gaat komen zul je merken dat ze ook wel aasboot, voederboot of op zijn Engels, een baitboat worden genoemd. Dit betekent allemaal hetzelfde. Voerboten hebben twee aandrijfschroeven die ervoor zorgen dat de boot de juiste richting in vaart. De schroeven zitten onderop de boot, helemaal achteraan en worden beschermd door een rooster. Dit rooster zorgt ervoor dat er geen waterplanten kunnen verstrikken in de schroef en de boot mogelijk onbestuurbaar wordt. Dit wordt ook wel JET aandrijving genoemd. Onze voederboten zijn Ready tot Run. Dit betekent dat de voederboot helemaal compleet wordt geleverd inclusief afstandsbediening, accupack, oplader en er hoeft niets gemonteerd te worden. Het is een kwestie van de voerboot uit de doos halen en varen maar!

 

Beweginsrichtingen voerboten

Iedere aasboot is vrijwel altijd uitgevoerd met twee propellers welke de boot voortstuwen in het water. De vaarrichtingen van verschillende voerboten kunnen iets afwijken. Ze kunnen allemaal naar voren, links en rechts, maar er zijn voerboten die geen achteruit functie hebben. Deze draaien om hun as door één propeller tijdelijk uit te zetten. Een achteruit vaarfunctie is daarom ook geen noodzaak, maar wel erg gemakkelijk. Mocht je de aasboot namelijk voorwaarts een rietkraag invaren, kun je met de achteruit functie de voerboot gemakkelijk weer losvaren. Iedere voerboot op StuntZolder.nl is overigens voorzien van een achteruit functie. Onze voerboten zijn uitgerust met verlichting, zodat er ook in het donker gevaren kan worden. Een zoeklicht aan de voorkant en positieverlichting voor als je bakboord of stuurboord stuurt, zorgt dat je altijd visueel controle over de boot houdt. Het uitvaren van de lijn is een fluitje van een cent. Plaats het visvoer en de lijn in de laadbak. Vaar naar je favoriete visstek, doe de laadbak omhoog via de afstandbediening, los het aas en de lijn en laat ze bijten.

 

Fishfinder en sonar

Middels een voerboot die is uitgerust met een fishfinder kan er gezocht worden naar de plekjes waar het beste gevist kan worden. Onderin de romp van de boot zit een sensor ingebouwd die alle benodigde informatie doorstuurt naar de afstandsbediening. Deze afstandsbediening is voorzien van een groot LCD scherm waarop informatie wordt getoond over onder andere de waterdiepte, temperatuur, accuduur en natuurlijk visdetectie. Naast de sensor zit een loklampje om de karpers of andere vissen naar je toe te lokken. Dit loklampje is via de afstandsbediening in- en uit te schakelen. Alle overige stuurfuncties en commando's kunnen uiteraard ook gewoon via dezelfde afstandsbediening in gang worden gezet. Bij een voerboot met fishfinder zit dus één afstandsbediening waarmee de volledige boot is te besturen en de fishfinder functies afgelezen kunnen worden.