Racebaan met voertuigen en bediening

Min: €0 Max: €80

Ben je op zoek naar een spectaculaire racebaan? Bekijk ons assortiment racebanen en bestel direct online.

 


Ruim aanbod racebanen online

In onze racebanen webshop verkopen we banen van het gerenommeerde merk Carrera. Carrera is sinds jaar en dag gespecialiseerd in de fabricage van racebanen. Een racebaan bestaat uit verschillende baandelen, welke je aan elkaar kunt klikken en daarop rijden elektrisch aangedreven schaalmodellen van auto's. Via de handbediening kun je de auto's in beweging zetten. Racebaan rijden wordt ook wel slotracen genoemd en is geschikt voor spelers in iedere leeftijdsklasse en vanaf 6 jaar. De sleepcontacten onder het schaalmodel staan in verbinding met de geleiders op de baan en geven de spanning door aan de auto. Elke coureur heeft een afstandsbediening welke je bedient door met de duim het gas te regelen.

 

Racebaan kopen

De voordeligste racebanen zijn de analoge banen uit de Go serie van Carrera. Dit zijn slotrace banen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar welke genieten van snelle bochten en loopings. De baandelen en de auto's zijn beide uitgevoerd in een relatief kleine 1:43 schaal en hierdoor kun je eenvoudig een grote racebaan met loopings en kombochten maken. Zodoende kan er in iedere ruimte in huis een leuke speelgoedracebaan worden opgebouwd. De baan is namelijk gemakkelijk in te korten door er baandelen tussenuit te halen wanneer de ruimte te krap is. Natuurlijk zijn er ook extra baandelen leverbaar in de juiste schaal om de slotracebaan eventueel in een later stadium uit te breiden. Dit type instapbanen hebben ruimte voor maximaal twee schaalmodel auto's welke tegen elkaar kunnen racen.

 

Soorten slotracebanen

Wil je meer snelheid, een bredere baan en grotere auto's? Dan kom je terecht bij de Evolution serie van Carrera. Racebanen uit dit assortiment worden ook analoog aangedreven, echter de baandelen zijn een stuk groter met een 1:24 schaal. Het mooiste zijn ongetwijfeld de auto's. Op deze baan rijden 1:32 auto's rond en dit is de meest populaire schaal. De auto's zijn groot genoeg om er fraaie details op aan te brengen. Dit betekent dat bijvoorbeeld de schaalmodel Formule 1 auto's geschikt voor deze baan, qua bestickering en details echt een kopie zijn van hun grote broers. Een Evolution racebaan is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. Het unieke van de deze banen is dat je de baan ook in tegengestelde richting kunt rijden en nooit verveeld. Uitraard kan ook deze baan met extra baandelen worden uitgebreid en het is zelfs mogelijk de analoge racebaan naar een digitale racebaan te upgraden.

 

Voordelen digitale racebaan

Digitaal racen is het summum in de wereld van het slotracen. De echte fanatiekelingen stappen uiteindelijk allemaal over van een analoge speelgoedracebaan naar een digitale baan. Bij digitale banen krijgt elke auto een specifieke code waarop alleen die auto reageert en staat er permanent spanning op de geleiders in de racebaan. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het racen van baan te wisselen of te driften. Zodoende kun je je opponent dwars zitten en wordt de strijd nog heviger. Het is net alsof je echt aan het racen bent! Afhankelijk van het type digitale racebaan kan er tot maximaal 6 auto's tegelijk gereden worden. De Carrera Digital 143 en Carrera Digital 132 racebanen zijn respectievelijk voor beginners en gevorderden. De Carrera Digital 124 serie is uitsluitend voor semi professioneel gebruik.