Afstandbestuurbare RC vliegtuigen

Min: €0 Max: €100

Op zoek naar een radiografisch bestuurbaar vliegtuig? Bekijk ons aanbod rc vliegtuigen en bestel direct online.

 


Ruim aanbod bestuurbare vliegtuigen online

Leren vliegen met een afstandbestuurbaar vliegtuig is gemakkelijker dan met een RC helikopter. Binnen een paar weken zijn de meeste nieuwe piloten al in staat om te vliegen. Er ontstaat tijdens de zoektocht naar een instapmodel radiografisch RC vliegtuig vaak verwarring rondom de verschillende benamingen, typen en soorten. De stuurrichtting van een radiografisch bestuurd modelvliegtuig wordt bepaald middels beweegbare roeren in de staart en vleugels. Elk beginners vliegtuig is minimaal uitgerust met drie essentiële onderdelen om goed te kunnen vliegen: een richtingsroer, hoogteroer en een regelbare motor. Een vliegtuig met rolroeren is de volgende stap, na de beginners modellen.

 

Radiografisch vliegtuig kopen

Bestuurbare vliegtuigen zijn nagenoeg allemaal gemaakt van een soort piepschuim, namelijk HypoDur. Dit is heel licht van gewicht en kan tegen een stootje. De buitenkant wordt dan voorzien van een laklaagje of stickers om het speelgoed vliegtuigje er aantrekkelijk uit te laten zien. Wanneer je je verder gaat oriënteren in de wereld van modelvliegers, kom je automatisch met veel Engelse afkortingen in aanraking. Zo zijn er RC vliegtuigen leverbaar in een ARF of RTF uitvoering. ARF staat voor Almost-Ready-to-Fly en dit houdt in dat je een vliegtuig koopt zonder elektronica, afstandsbediening en accu. Een ARF vliegtuig is een lege huls, alle componenten moeten nog inebouwd worden. Elke beginner adviseren we op zoek te gaan naar een RTF vliegtuig. Dit is een afkorting voor Ready-to-Fly en dit type vliegtuig wordt helemaal compleet geleverd inclusief bediening en accu. Je hoeft niets te monteren en kunt meteen vliegen wanneer je de accu hebt opgeladen. In onze webshop vind je uitsluitend RTF vliegtuigen.

 

Besturing RC vliegtuigen

RC vliegtuigen worden altijd aangeduid met het aantal kanalen of channels welke ze hebben. Een kanaal staat gelijk aan een stuurfunctie. Hoe meer kanalen, hoe meer bewegingsrichtingen een modelvliegtuig heeft.

 

Er zijn ook bestuurbare vliegtuigen leverbaar met nog meer kanalen. Hiermee kun je dan onder andere de remflaps bedienen. Deze categorie RC vliegtuigen is geschikt voor gevorderde piloten.

 

Tips voor beginnende de RC piloot

 

Mocht je moeite hebben om het vliegtuig onder controle te krijgen, dan is het ook raadzaam om je bij een modelbouw vliegclub aan te sluiten. Hier leer je in de praktijk van ervaringsdeskundigen om je vliegtuig te besturen en pik je nuttige info op omtrent de techniek erachter.