Bestuurbare RC Helikopters

Min: €0 Max: €150

Op zoek naar een gemakkelijk te vliegen bestuurbare helikopter? Check ons ruime aanbod rc heli's en bestel direct online.


Ruim aanbod bestuurbare helikopters online

Vliegen met een afstandbestuurbare RC helicopter is helemaal niet moeilijk. Veel beginners laten zich afschrikken door het grote aanbod op de vele RC webshops en ingewikkelde omschrijvingen. Een afstandbestuurbare RC heli is een speelgoed helikopter welke vrijwel altijd wordt aangedreven door een oplaadbaar accupack. Met een draadloze afstandsbediening kan de heli bestuurd worden. Goedkope radiografische helicopters zijn vaak voorzien van een infrarood verbinding met de afstandsbediening. De duurdere modellen werken op frequenties en hierdoor is de reikwijdte een stuk groter.


Radiografische helikopter kopen

Het wereldje van de bestuurbare helikopter piloten is groot. Vanwege de vele liefhebbers is er enorm veel informatie over RC vliegen te vinden en iedereen gebruikt andere benamingen, maar bedoelt eigenlijk hetzelfde. Een veelvoorkomende term is RTF en dit is een afkorting voor Ready to Fly. Voor starters is dit een belangrijke term, een RTF heli is namelijk heel gebruiksvriendelijk. Er hoeft niets gemonteerd, geinstalleerd of afgesteld te worden. Alle benodigheden zitten in de doos en er kan direct mee worden gevlogen. Ook de aanwezigheid van een gyroscoop in een bestuurbare helicopter is een vereiste voor beginners. De gyroscoop zorgt ervoor dat de helikopter zich automatisch stabiliseert in de lucht. Zodoende ben je minder tijd kwijt aan het corrigeren van de heli en kun je je focussen op het belangrijkste, lekker vliegen! Wanneer je als starter een radiografische helicopter gaat kopen, kijk dan of deze RTF is en een gyroscoop bevat.


Besturing RC helicopters

Uiteindelijk groei je van starter door naar een meer gevordere rc helikopter piloot en wat is er dan leuker dan trucjes doen in de lucht. Loopings, hoveren en zijwaarts vliegen horen dan bij je eisenpakket. Dit kan echter niet zomaar met elke afstandbestuurbare heliopter, deze moet technisch zijn uitgerust om dit soort bewegingsrichtingen uberhaupt te kunnen maken. Het aantal bewegingsrichtingen van een bestuurbare helikopter wordt uitgedrukt in kanalen. Hoe meer kanalen, hoe meer bewegingrichtingen een helikopter heeft. Een instapmodel helikopter moet minimaal 3 kanalen hebben. Je hebt ook 2-kanaals heli's, maar de bewegingsvrijheid is hiervan zo beperkt dat deze eigenlijk niet fatsoenlijk vallen te controleren. 3-kanaals en 4-kanaals heli's worden dan ook het meest verkocht. Daarna kom je bij de 6-kanaals modellen of nog hoger en dat is uitsluitend geschikt voor zeer ervaren piloten


Kanalen en bewegingsrichtingen

Het verschil tussen een 3-kanaals, 4-kanaals of 6-kanaals RC helicopter heeft te maken met de verscheidenheid aan bewegingsrichtingen van de radiografische helicopter:

Uiteraard spelen ook de afmetingen van een speelgoed helikopter een factor bij de prijsbepaling. Echter de prijs van een RC heli wordt in hoge mate bepaald door het aantal kanalen dat de heli heeft. Hoe meer kanalen, hoe meer bewegingsrichtingen en hoe hoger de waarde zo'n toestel heeft.