Afstandbestuurbare RC Drone

Min: €0 Max: €650

Op zoek naar een betaalbare drone? Bekijk ons ruime aanbod drones en bestel direct.

 


Ruim assortiment bestuurbare drones online

Radiografische bestuurbare drones zijn eigenlijk gewoon bestuurbare helikopters met minimaal vier propellers. Het stabiel vliegen met een drone wordt door de meeste beginners als gemakkelijker ervaren dan het vliegen met een radiografische helikopter. De stabiliteit is door de vele propellers aanzienlijk beter. Een veel gehoorde opmerking is dat een RC drone een stuk duurder is dan een RC heli. Dat is niet waar, de markt van drones is zo enorm groot geworden, zodat er tegenwoordig drones in elke prijsklasse leverbaar zijn. Van kleine eenvoudige speelgoed drones voor beginners tot zeer professionele drones voor video opnamen op grote hoogte.

 

Radiografische drone kopen

Er zijn veel RC speelgoed webshops te vinden welke drones verkopen. Wat verwarring op kan leveren zijn de diverse namen die worden gebruikt om drones aan te duiden. Een drone wordt veelvuldig quadcopter genoemd of een multicopter. Dit betekent allemaal hetzelfde en zijn termen om aan te geven dat het een vliegtuig betreft met minimaal vier hoofdrotoren. In tegenstelling tot een traditionele RC heli, welke maar één of maximaal twee hoofdrotoren heeft. Oorspronkelijk is drone de definitie voor een onbemand vliegtuig welke op afstand wordt bestuurd. De hobby wereld heeft de term eigenlijk een beetje gekaapt en gekoppeld aan de type drones zoals wij ze nu allemaal kennen. Alle drones op StuntZolder zijn RTF, een afkorting voor Ready to Fly. Het is een kwestie van het bijgeleverde accupack opladen, batterijen in de afstandsbediening doen en vliegen maar!

 

Besturing RC drones

Een drone is er in alle soorten en maten, maar voor alle afmetingen geldt: hoe meer propellers, hoe stabieler en wendbaarder een drone te besturen is. Een quadcopter drone heeft vier propellers, een hexacopter drone is uitgevoerd met 6 propellers en een octocopter drone is zelfs voorzien van 8 propellers. En dit zijn nog maar de meest gangbare drones. Middels de bijgeleverde afstandsbediening kan de drone bestuurd worden en kunnen er capriolen in de lucht uitgehaald worden. Niet met elke drone kun je zomaar de meest bijzondere stunts uithalen, dit hangt af van het aantal bewegingsrichtingen. Hoe meer propellers, hoe meer bewegingsrichtingen. Een quadcopter (4 propellers) is overigens al uitstekend geschikt om leuke capriolen uit te halen, zeker voor beginnende drone piloten.

 

Drone als video camera

Wat is er nu leuker dan van je eigen huis, verjaardag, bruiloft of andere gelegenheden niet alleen vanaf de grond opnamen maken, maar ook vanuit de lucht. Steeds meer drones, ook de betaalbare instapmodellen, worden uitgevoerd met camera's. Zodoende kan iedereen zelf video opnamen of foto's maken vanaf grote hoogte. Er zijn RC drones met een vaste ingebouwde camera. De wat geavanceerdere modellen hebben de mogelijkheid om je eigen opname apparatuur er aan vast te koppen. Je plaatst je GoPro camera dan in een Gimball en die maak je vast onderaan de drone. Een Gimball is een camerahouder welke je in staat stelt om de camera alle kanten op te laten bewegen via de remote control. Op het scherm op je afstandsbediening kun je vervolgens direct zien wat de camera hoog in de lucht ziet. Er mag als hobby drone piloot niet overal met drones worden gevlogen, zo is het verboden rondom vliegvelden te vliegen. Kijk op de website van de rijksoverheid voor meer informatie omtrent dit onderwerp.