Bestuurbare RC tanks

Min: €0 Max: €900

Op zoek naar een stoere RC tank? Check het enorme aanbod bestuurbare tanks en plaats je bestelling online.

 


Pagina 1 van 2

Ruim aanbod bestuurbare tanks

De afstandbestuurbare tanks in ons assortiment zijn nauwkeurig nagemaakte modellen van het origineel en worden aangedreven door rupsbanden. De aansturing van de tank vindt plaats door gebruik te maken van een afstandsbediening. Radiografische tanks worden draadloos bestuurd, zodoende is er geen vaste verbinding tussen de bediening en de tank zelf. De stuur commando's worden door middel van onzichtbare frequentie stralingen doorgegeven aan de RC tank. Het grote voordeel hiervan is dat je zonder belemmeringen onder obstakeles door kunt rijden.

 

 

Bestuurbare tank online kopen

Je zult merken op de zoektocht naar een bestuurbare speelgoed tank dat er veel termen worden gebruikt, maar allemaal hetzelfde betekenen. De internationaal veelvoorkomende aanduiding voor draadloos bestuurbare legervoertuigen is RC. Dit is een afkorting van Remote Controlled en dat betekent eenvoudigweg: afstandbestuurbaar. Ook met het woordje "radiografisch" wordt op afstand te besturen bedoelt. Bij onze zuiderburen in Belgie is de term "telegeleid" een veelvoorkomende aanduiding voor radiografische voertuigen.

Enige jaren geleden werden bestuurbare tanks voornamelijk als bouwpakket geleverd. Je moest er zelf een ontvanger in plaatsen en afstandsbediening bij kopen. Dit was voor het grote publiek een reden om geen radiografisch legervoertuig aan te schaffen, er was namelijk enige specifieke technische kennis vereist. Alhoewel dit soort bouwpakketten nog steeds leverbaar zijn, verkopen wij alleen kant en klare tanks welke helemaal afgemonteerd en compleet zijn. Uit de doos en direct rijden!

 

 

Radiografische tank voor starters

Op afstand te besturen tanks heb je in veel variaties. Veelal zijn ze gebaseerd op echte tanks uit het verleden en heden. Denk hierbij aan de Duitse Tiger, Panzer en Leopard tank uit de tweede wereldoorlog. Sherman, Abrams en Bulldog zijn bekende Amerikaanse WOII RC tanks. Ook minder populaire tanks uit Rusland en Japan vind je in ons assortiment. De meeste radiografische tanks in onze webshop kunnen kleine kunststof balletjes afvuren. Dit betekent dat deze niet geschikt zijn voor kinderen onder de 12 jaar. De wat grotere tanks kunnen tevens zijn uitgevoerd met een rookfunctie en geluidsmodule om de echte tanks zo dicht mogelijk te benaderen. Het voortbewegen van alle tanks gebeurd door twee onafhankelijk aangedreven rupsbanden, net zoals het origineel!

 

 

Volledig metalen RC tank

Er zijn drie verschillende soorten tanks. De goedkoopste tanks zijn volledig uit kunststof geconstrueerd. De rupsbanden, de opbouw en de tandwielen zijn allemaal van duurzame kwaliteit kunststof. Hierdoor zijn de tanks ligt van gewicht en super wendbaar. De PRO uitvoeringen zijn grotendeels ook van kunststof opgebouwd, echter de rupsbanden en de aandrijving is van metaal. Hierdoor oogt en beweegt de rc tank robuuster, omdat de tank door de metalen onderdelen een stuk zwaarder is. Tot slot zijn er de zogenaamde Full Metal tanks. Dit komt het dichts in de buurt bij een echte tank. Alle componenten van de tank zijn vervaardig uit metaal, van de tandwielen tot aan het kanon.