Radiografisch bestuurbare tractoren

Min: €0 Max: €90

Ben je op zoek naar een bestuurbare tractor? Check het complete assortiment rc tractors en bestel eenvoudig online.

 


Ruim aanbod bestuurbare tractors online

Afstandbestuurbare tractors zijn speelgoed landbouwvoertuigen welke worden aangedreven door een accupack of batterijen. Deze kun je plaatsen in een compartiment in de RC tractor en wordt door een deksel goed afgesloten. De tractor kan worden bestuurd met een draadloze afstandsbediening. De communicatie tussen de tractor en de bediening verloopt via onzichtbare frequentie signalen. Een radiografische tractor koop je niet voor de snelheid, maar voor de functionaliteit. Een schaalmodel tractor beweegt en functioneert exact zoals het origineel en mag op je miniatuur boerderij natuurlijk niet ontbreken.

 

Bestuurbare tractor kopen

Tijdens je zoektocht zul je zien dat een op afstand te besturen tractor meerdere benamingen heeft. Zo worden ze ook wel radiografische tractors of RC tractors genoemd, maar dit betekent allemaal hetzelfde. Namelijk tractors die draadloos op afstand zijn te besturen met een losse afstandsbediening. RC is een afkorting voor het Engelse Remote Control of Radio Control en wordt ook in het Nederlandse taalgebruik veel toegepast om dit type speelgoed aan te duiden. Als je een radiografische tractor gaat kopen, moet je goed kijken of een eventuele aanhanger erbij hoort of dat je deze apart dient aan te schaffen. Er zijn ook merken tractoren waarbij losse werktuigen of aanhangers bijgekocht kunnen worden van hetzelfde merk. Deze exemplaren zijn voorzien van een universele koppeling, zodat je verschillende typen aanhangers kunt aankoppelen.

 

Soorten radiografische tractors

Er is een grote verscheidenheid aan bestuurbare tractors beschikbaar. Zo zijn er de reguliere RC tractors zonder poespas, maar ook tractors met een graafarm. Daarnaast kun je sommige tractors ook nog voorzien van een aanhanger of werkvoertuig. Denk aan een aanhanger met kantelbak, laadwagen, cultivator, ploeg of een draaizwadkeerder. Via de bediening kunnen vervolgens intructies worden gegeven om de RC tractor en de functies van het werkvoertuig in beweging te zetten. Zo kan bijvoorbeeld de cultivator heffen en neerlaten via de bediening. De ploeg kan echt draaien en de kipper kun je elektronisch achterwaarts laten kippen. De werkvoertuigen bewegen precies zoals het origineel. Hiermee kun je perfect laten zien of je al een echte boer bent en blijven oefenen!

 

Frequentie bestuurbare tractor

Iedere radiografisch bestuurbare tractor werkt op frequenties om het contact tussen de afstandsbediening en de tractor te realiseren. Er zijn tractors die functioneren via een reguliere 27 of 40 Mhz frequentie. Dat werkt prima, maar impliceert wel dat je met maximaal twee voertuigen tegelijk kunt spelen, met beide verschillende frequenties. Het is dus niet mogelijk om tegelijkertijd met twee 27 Mhz tractors te rijden, dan gaan ze elkaar storen. Je hebt dan en 27 en een 40 Mhz tractor nodig. Wanneer je met nog meer voertuigen dan twee stuks tegelijk wilt rijden, kan dat alleen met tractors die zijn uitgevoerd met een 2.4 Ghz frequentie. Een 2.4 Ghz bestuurbare tractor kan ten alle tijde met ontelbare andere voertuigen tegelijk samenrijden. Het maakt dan niet uit wat de frequentie van het andere voertuig is. 2.4 Ghz tractoren en andere voertuigen schakelen namelijk automatisch over naar een andere frequentie als er een voertuig met dezelfde frequentie op haar weg komt.