Radiografisch bestuurbare RC werkvoertuigen

Min: €0 Max: €150

Ben je op zoek naar een bestuurbaar werkvoertuig? Check ons complete aanbod rc werkvoertuigen en bestel meteen online.

 


Pagina 1 van 2

Ruim aanbod bestuurbare werkvoertuigen online

Bestuurbare werkvoertuigen zijn speelgoed voertuigen waarin je batterijen of een accu moet plaatsen, zodat deze kan reageren op stuurbewegingen van de bediening. Er zit een ontvanger in het RC werkvoertuig gemonteerd en de bijbehorende afstandsbediening is voorzien van een zender die draadloos contact maakt met het radiografische werkvoertuig. Het contact vindt plaats middels onzichtbare frequentie signalen, welke veilig en onschuldig zijn. Bestuurbare werkvoertuigen koop je niet voor de snelheid, maar de functionaliteit. Er is middels vele details geprobeerd het model zo realistisch mogelijk te benaderen. Bij de meeste bestuurbare werkvoertuigen is het naast de normale stuurfuncties ook nog mogelijk andere functies in werking te zetten.

 

Bestuurbaar werkvoertuig kopen

Er worden vaak synoniemen gebruikt om een op afstand te besturen werkvoertuig te duiden. Vanwege de lange omschrijving definiëren RC speelgoedwinkels dit type voertuigen elke keer net iets anders. Zo heb je radiografische werkvoertuigen, RC werkvoertuigen, bestuurbare werkvoertuigen of combinaties daarvan. Ze bedoelen allemaal hetzelde, namelijk draadloos werktmaterieel welke op afstand zijn te besturen. RC is een afkorting voor Remote Control of Radio Control en betekent in het Engels afstandbestuurbaar. Als je bestuurbaar werkmaterieel gaat aanschaffen, stel jezelf dan van te voren de vraag of je een voertuig met accupack of batterijen wilt kopen. Een accupack heeft als voordeel dat je niet iedere keer nieuwe batterijen hoeft te kopen. Het nadeel van een accupack is de oplaadtijd van meerdere uren. Met losse batterijen heb je dit probleem niet, maar moet je rekening houden met regelmatige batterij wissels.

 

Soorten radiografische werkvoertuigen

Wat is er nu leuker dan je eigen bouwplaats na te spelen op kleine schaal. Alle varianten werkvoertuigen welke in de bouw worden gebruikt, zijn ook als afstandbestuurbare modellen leverbaar. Zo heb je de bekende RC vrachtwagens met een kipper, maar ook radiografische heftrucks, graafmachines, bulldozers, betonmixers, wielladers, kraanwagens en vuilniswagens. Via de afstandsbediening kunnen de stuurfuncties in werking worden gezet om het gehele werkvoertuig te laten rijden, sturen, takelen, scheppen of welke andere specifieke functie een RC werkvoertuig heeft. Zo kun je bij een betonmixer via de afstandsbediening de trommel laten draaien en bij een RC heftruck de lepels omhoog en omlaag doen. Met de bestuurbare graafmachine kun je de graafbak en graafarm bewegen en de kraanwagen kan echt takelen met zijn uitschuifbare kraan. Tevens zijn de meeste werkvoertuigen voorzien van signaalverlichting en geluid om de beleving heel realistisch te maken.

 

Frequentie bestuurbaar werkvoertuig

Ieder radiografisch bestuurbaar werkvoertuig werkt op frequenties om de signalen tussen de afstandsbediening en het voertuig over te brengen. Er zijn werkvoertuigen die reageren op een 27 of 40 Mhz frequentie en deze kunnen met maximaal twee voertuigen tegelijk rijden, omdat ze elkaar anders gaan storen. Stel je wilt tegelijkertijd met een heftruck en graafmachine storingsvrij spelen, dan mogen ze niet dezelfde frequentie hebben. Rc werkvoertuigen met een 2.4 Ghz frequentie hebben dit probleem niet en kunnen ten alle tijde tegelijk met zowel andere 27, 40 Mhz of 2.4 Ghz radiografische voertuigen functioneren. Een 2.4 Ghz frequentie zoekt namelijk altijd automatisch een vrije frequentie op wanneer er een ander voertuig in de buurt komt. Zo heb je nooit problemen met frequentie storingen.