Nominaties Drone Awards 2016

Nominaties Drone Awards 2016

Het is weer zover! De jaarlijkse nominaties voor de Drone Awards zijn bekend gemaakt. Er zijn acht drone video's geselecteerd die gaan strijden om de alom gewenste Drone Award 2016.

Er zijn twee categorieën waarin je in de prijzen kunt vallen, dat zijn dit jaar racen en fotografie. Op de website DroneAwards.nl kan er tot en met 30 november gestemd worden op de aller-vetste drone video van 2016. De eerste week van december worden de winnaars groots gepresenteerd en kun je zelf ook in de prijzen vallen. Onder iedereen die de moeite heeft genomen om een stem uit te brengen, wordt namelijk de Blade Inductrix drone verloot. Deze rc drone heeft faam gemaakt onder de naam Tiny Whoop.

 

Dit is de derde keer op rij dat de drone awards worden uitgereikt en wordt er op jacht gegaan naar de coolste drone video's van het jaar. Onder de genomineerden zit dit keer een bekende Nederlander. DJ Coen Swijnenberg van radio 538 heeft al een keer eerder een nominatie uit de wacht weten te slepen en is dit jaar weer van de partij. Zijn nieuwste drone video van Sri Lanka gooit wederom hoge ogen. In de categorie racen heeft drone race topper Dino Joghi een welverdiende nominatie op zak.

 

De categorie racen is dit jaar voor het eerst aan de wedstrijd toegevoegd, omdat er wereldwijd steeds meer races met drones worden gehouden. Deze First Person View wedstrijden zijn een genot om naar te kijken met veel spektakel. Dit heeft echter niets te maken met luchtfotografie, vandaar de toevoeging van deze extra discipline bij de Drone Awards.

 

Winnaar van de editie in 2014 was Jelte Keur. Hij wist op onnavolgbare wijze de domtoren in Utrecht op de gevoelige plaat vast te leggen. In 2015 viel de befaamde Drone Award titel in de handen van Rene van Manen. Dit was een geluk bij een ongeluk. Zijn drone werd namelijk door een opvliegende aap in Burgers Zoo uit de lucht gemept en dat leverde fantastisch beeldmateriaal op. Check alle genomineerden op DroneAwards.nl en breng gelijk je stem uit.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.