RC auto net zo snel als Bugatti Chiron

RC auto net zo snel als Bugatti Chiron

Bouwproject van RC auto fanatiekeling neemt extreme vormen aan. Deze bestuurbare auto kan de strijd aan met miljoenen kostende supercars.

De meeste auto liefhebbers hebben in hun kinderjaren ongetwijfeld met bestuurbare auto's gespeeld. Slalommen tussen de stoelpoten in de woonkamer en door de tuin heen raggen. De hele dag lekker rondscheuren en stunten met je favoriete auto in het klein. Veelal wordt het rijden met bestuurbare auto's wat minder interessant op het moment dat je je rijbewijs haalt. Wat is er immers leuker als auto liefhebber dan je eigen echte auto zelf te besturen. Echter niet iedereen laat de dynamische wereld van de bestuurbare auto's los. De echt fanatiekelingen blijven hun hele leven betrokken bij de rc hobby en bouwen reguliere afstandbestuurbare auto's om tot ware snelheids monsters.

 

200 km per uur

Brandon Botwinick is zo'n fanatiekeling! Van jongs af aan helemaal gek van bestuurbare auto's en heeft zijn passie nooit los kunnen laten. Sterker nog, hij heeft een van de snelste bestuurbare auto's van dit moment gemaakt. De supersnelle RC auto heeft als koosnaampje Shockwave en doet zijn naam eer aan. De auto is door Brandon van top tot teen gemodificeerd en kan astronomisch hard rijden. Als bewijs heeft hij de Shockwave voorzien van een GoPro camera, zodat alles piekfijn in beeld is gebracht. Hij gaat in onderstaande video de strijd aan met Talion, de supersnelle RC car van zijn vriend Matt, op een mooi stukje glad asfalt. Het duurt niet lang of hij knalt Matt voorbij en haalt snelheden van boven de 190 km per uur.

 

Bugatti Chiron Killer

De Talion is al bloedsnel met een maximum snelheid van 160 km per uur, maar de Shockwave is geen partij. Volgens Brandon kan de Shockwave in minder dan 8 seconden zelfs de 200 km per uur aantikken. Qua maximum snelheid is het uiteraard onmogelijk om te wedijveren met een echte supercar, maar puur op basis van acceleratie is de Shockwave een geduchte concurrent. Exacte cijfers zijn er niet, maar de Bugatti Chiron rijd naar de 200 km per uur rond de 6 seconden en de Porsche 918 Spyder doet er 7 seconden over. Check dus zeer zeker de video om de duizelingwekkende snelheden van deze elektrisch aangedreven bestuurbare auto te aanschouwen.

 

Het is niet bekend welk type bestuurbare auto Brandon als basis heeft gebruikt om hem om te bouwen tot de Shockwave. Er komen wel steeds meer universele componenten op de markt om RC auto's van de standaard merken om te bouwen tot dit soort snelheids monsters. Bestuurbare auto's van dit niveau zijn niet kinderachtig en de kosten overigens ook niet.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.