Trainbare RC dinosaurus uit Jurassic World

Trainbare RC dinosaurus uit Jurassic World

Een droom komt uit voor de echte Jurassic World fans. Speelgoedfabrikant Mattel heeft een interactieve Alpha Training Blue velociraptor dinosaurus uitgebracht die jezelf kunt trainen. Dit nieuwe speeltje staat klaar om commando’s van zijn trainer te ontvangen in ruil voor lekkere hapjes. Met een hoogte van zo’n 30 en een lengte van 60 cm, mag de dinosaurus wel gezien worden. Deze veelvraat kan getraind worden middels de bijgeleverde afstandsbediening. De dino ziet er goed uit, maar staat wel op wieltjes om de stabiliteit te waarborgen.

Agressief of vriendelijk?

Hoe kalm of kwaad de op afstand bestuurbare Alpha Training Blue dino is, kun je zelf bepalen. Er zit een knopje op Blue waarmee je haar op: vriendelijk, agressief of neutraal kunt instellen. In het standje agressief is Blue het moeilijkst te temmen. Daarnaast kun je haar ook nog in verschillende disciplines trainen. Zo kun je de dino opvoeden als bewaker, sluiper of alleskunner. Hoe vaker je speelt met de dinosaurus, hoe meer ze ook leert, net zoals in de Jurassic film Fallen Kingdom. Welke gemoedstoestand of trainingsdiscipline je ook kiest, het begin van de training is best lastig. Je moet namelijk, net zoals in het echt, eerst het vertrouwen van Blue zien te winnen.

 

Vergelijkbaar met een video game

Na de moeizame eerste training, zul je merken dat Alpha Training Blue begint te kalmeren en beter beheersbaar is. Je kunt de dino dan zelfs aaien zonder dat hij meteen kwaad wordt! De besturing van de dinosaurus is te vergelijken met een video game. Dit vanwege de vele knoppen combinaties die je kunt gebruiken op de remote control en de tijd die het kost om alle verschillende functies onder de knie te krijgen. Blue vraagt ook veel aandacht, ze houdt er niet van om genegeerd te worden en moet regelmatig een ommetje maken. Het is net een real life huisdier.

 

Chris Pratt maakt je wegwijs

Deze radiografisch bestuurbare dinosaurus is niet geschikt voor kleine kinderen. Er zitten veel instructies bij, die nageleefd moeten worden als je het volledige potentieel eruit wilt halen. Owen (Chris Pratt) uit de film helpt met de instructies. Als Blue een tijdje is getraind, zal ze ook uit zichzelf gaan reageren op bewegingen. Dit betekent dat ze zichzelf kan verdedigen als je zusje met de dino aan de haal denkt te kunnen gaan.

 

Dino trainer worden is niet goedkoop

Alpha Training Blue wordt in de USA aangeboden voor 250 dollar en zal binnenkort ook naar Europa komen. De prijs lijkt vrij hoog voor een kunststof dinosaurus RC robot op wieltjes, maar niets is minder waar. De eerste reviews zijn louter lovend en het blijkt één van de spectaculairste rc toys van dit moment te zijn. Check onderstaande review voor een volledig beeld van de Alpha Training Blue velociraptor dinosaurus en haar functionaliteiten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.