Tesla RC Cybertruck

Tesla RC Cybertruck

Hot Wheels heeft een op afstand te besturen 1:10 schaalmodel van de Tesla Cybertruck op de markt gebracht, die vanaf eind september leverbaar is.

Automaker Tesla staat bekend om haar innovatieve en gedurfde ontwerpen van auto’s. De Cybertruck is het laatste bizarre model wat uit de pen van Elon Musk is gerold. De truck is nog niet leverbaar in het echt, maar er kan in Australië al wel mee gespeeld worden! Hot Wheels heeft daar een op afstand te besturen 1:10 schaalmodel van de Cybertruck op de markt gebracht, die vanaf eind september leverbaar is.

 

Elon Musk slaat raam Tesla Cybertruck kapot

 

Ieder nieuws rondom Tesla veroorzaakt reuring. Zo ook de roemruchte lancering van de Cybertruck in November 2019. Het zogenaamde kogelvrije glas werd tot grote consternatie van Elon Musk eenvoudig aan diggelen gegooid in een volle zaal met publiek en wereldwijd voor vele miljoenen kijkers die online meekeken. Of het een door Elon zelf in scène gezet grapje was of echt een stomme fout, zullen we nooit weten. Dat het enorm veel hilariteit en aandacht rondom de presentatie van de Cybertruck van Tesla en Elon Musk heeft gegenereerd is één ding dat we wel zeker weten.

 

De truck heeft nog het meeste weg van ruimtevoertuig of iets wat niet zou misstaan in een Science Fiction film of videogame. Het ontwerp is uniek, nog niet eerder vertoont en komt nog het meest in de buurt van een utility vehicle. De Cybertruck is namelijk onvoorstelbaar snel en tegelijkertijd zeer geschikt om off-road mee te rijden. In de open achterbak is er ook nog ruimte voor een speciale Tesla Cyberquad, welke via oprijplaten gemakkelijk in en uit de truck gereden kan worden.

 

Speelgoed Cybertruck vs echte Cybertruck

 

De Tesla Cybertruck is leuk speelgoed voor kinderen met een rijbewijs. Voor kinderen zonder rijbewijs en een wat kleinere portemonnee is zijn kleine broertje, namelijk de radiografisch bestuurbare Cybertruck, een leuk alternatief. Of het speelgoed model aan de verwachtingen van zijn grote broer gaat voldoen, weten we nog niet. Het zal ook niet gemakkelijk zijn om er überhaupt eentje te bemachtigen. De fabrikant Mattel heeft aangekondigd dat ze in eerste instantie gelimiteerd worden uitgebracht. Vooralsnog zijn ook er geen plannen voor een  tweede batch als ze zijn uitverkocht. Dus mocht je er eentje tegenkomen, wees er dan snel bij.

 

Prijs en beschikbaarheid RC Cybertruck

 

De prijs van de afstand bestuurbare Cybertruck zal rond de 150 dollar liggen. De prijs in Euro’s en wanneer de truck hier leverbaar zal zijn is nog in het ongewis. Tevens zullen er een paar limited editions uit worden gebracht met wat extra details. Deze zal rond de 350 dollar gaan kosten. Ze worden beide geleverd inclusief de Tesla ATV Cyberquad. De truck heeft volledig functionerende lampen en is voorzien van een afstandsbediening welke een kopie is van het originele Tesla Cybertruck stuurtje. De snelheid zal rond de 18 km per uur liggen, met een zenderbereik van rond de 50 meter. De bijgeleverde accu is binnen een paar uur opgeladen en heeft een rijtijd van ongeveer 20 minuten.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.