Grootste RC-vliegtuig ter wereld

Grootste RC-vliegtuig ter wereld

Dit afstand bestuurbare model van de Boeing 747-400 Virgin Atlantic Airliner is met zijn lengte van 5.5 meter met recht het grootste radiografisch bestuurbare vliegtuig ter wereld.

Aerospace engineering

De maker van dit geweldige RC vliegtuig is Aerospace engineering. Normaal gesproken maken ze grote reguliere vliegtuigen met soms wel een spanwijdte van wel 90 meter en een startgewicht van 680 ton! Genoeg om twee vrijheidsbeelden mee te vervoeren. De engineers van Aerospace vonden het eens tijd voor wat anders en hebben dit keer het kleinste vliegtuig ontwikkeld welke het bedrijf ooit heeft gemaakt, maar tegelijkertijd wel het grootste RC vliegtuig wereldwijd. Dat is al een prestatie op zich.

 

Specificaties RC Boeing 747-400

De afmetingen en de details van dit RC vliegtuig zijn spectaculair. Eenmaal in de lucht is het nauwelijks te onderscheiden van een echt vliegtuig. De Atlantic Airliner is gebouwd in schaal 1:13, heeft een spanwijdte van 4.95 meter en een lengte van 5.43 meter. Het gewicht is 68 kilogram en de aandrijving vindt plaats door vier IQ Hammer turbines met ieder een stuwkracht van 14 kilogram. Het heeft zo’n 2000 uur aan mankracht gekost om dit project te verwezenlijken, maar het resultaat mag er zijn. De eerste keer vliegen zal ongetwijfeld een spannend moment zijn voor de piloot op de grond met de afstandsbediening in zijn handen.

 

Maiden Flight

De eerste vlucht van de bestuurbare Boeing 747-400 vond plaats in Oppingen in Duitsland, op de Airliner meeting in 2015. De bouwer Adi Pitz en pilot Rainer Kamitz waren zeer opgelucht dat het vliegtuig zonder problemen was opgestegen en na ongeveer 5 minuten weer zonder problemen was geland. De take-off en de landing zijn niet voor niets altijd de meest spannende momenten bij zowel reguliere als remote controlled vliegtuigen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.