Afstandbestuurbare RC vrachtwagens

Min: €0 Max: €95

Ben je op zoek naar een bestuurbare vrachtwagen? Check het complete assortiment rc trucks en bestel gemakkelijk online.

 


Ruim aanbod bestuurbare vrachtwagens online

Afstandbestuurbare vrachtwagens zijn speelgoed voertuigen waarin je batterijen of een accupack in moet plaatsen, zodat deze in beweging komt. In een RC truck zit een ontvanger gebouwd en de bijbehorende afstandsbediening is een zender die draadloos communiceert met de RC vrachtwagen. Via de zender en ontvanger vindt contact plaatst door middel van onzichtbare frequentie stralingen. Bestuurbare trucks zijn geen snelheidsmonsters en door de vele details gevoelig voor botsingen. De meeste instapmodellen bestuurbare vrachtwagens worden geleverd inclusief oplegger en hoeft er niet apart bij besteld te worden.

 

 

Bestuurbare truck kopen

Er worden vele benamingen gebruikt om een op afstand te besturen vrachtauto te duiden. Door de lange omschrijving noemen RC webwinkels dit type speelgoed elke keer net ietsje anders. Radiografische trucks, RC trucks, bestuurbare vrachtwagens of combinaties hiervan betekenen allemaal hetzelfde. RC is eenvoudigweg een korte benaming voor Remote Control en is Engels voor afstandbestuurbaar. Als je een bestuurbare truck gaat kopen is het van belang dat je controleert of de oplegger bij de prijs inzit of dat deze er apart bijgekocht moet worden. Dit maakt een enorm verschil in prijs. Bij de duurdere uitvoeringen is dit namelijk vaak wel het geval. Wij verkopen in onze webshop hoofdzakelijk complete vrachtwagen sets inclusief trailer, oplegger of kipper.

 

 

Soorten radiografische vrachtwagens

Er is een enorme diversiteit aan bestuurbare vrachtwagens leverbaar. Denk aan reguliere trekker en oplegger combinaties, maar ook vuilniswagens, betonmixers, takelwagens, kippers en overige RC werkvoertuigen. Via de afstandsbediening kunnen commando's worden gegeven worden om de gehele combinatie in beweging te zetten. Zo is het mogelijk om bij bepaalde RC trucks de oplegger automatisch aan en los te koppelen. Kun je de laadbak omhoog en omlaag doen of de betonmixer laten draaien. Tevens zijn de meeste speelgoed vrachtwagens voorzien van signaalverlichting en geluid om de beleving levensecht te maken. De functionaliteiten werken exact zoals het origineel die je op straat of de bouwplaats ziet rijden. Hardstikke leuk om mee te oefenen en te kijken of je zelf een goede chauffeur bent!

 

 

Frequentie bestuurbare vrachtwagen

Elke radiografisch bestuurbare vrachtauto werkt op frequenties om de verbinding tussen de truck en de afstandsbediening te waarborgen. Zo heb je vrachtwagens die bestuurd worden met de reguliere 27 of 40 Mhz frequentie. Dit betekent dat je maximaal met twee voertuigen tegelijk kunt rijden zonder dat ze elkaar gaan storen. Wanneer je twee exact dezelfde trucks in onze webshop besteld hebben ze dezelfde 27 of 40 Mhz frequentie en dat zorgt voor storingen. Wanneer er tegelijk gereden moet gaan worden, koop dan altijd verschillende RC trucks met verschillende frequenties. Deze informatie staat altijd bij de technische specificaties wanneer je op een artikel klikt. Dit probleem met storingen is overigens nooit van toepassing bij radiografische vrachtwagens met een 2.4 Ghz frequentie. Dit type vrachtauto's zoekt automatisch naar een vrije frequentie wanneer er een ander voertuig met dezelfde frequentie in de buurt komt.