Bestuurbare RC Quadcopters

Min: €0 Max: €650

Op zoek naar een leuke quadcopter? Check ons ruime assortiment quadcopters en bestel online.

 


Ruim assortiment bestuurbare quadcopters online

Radiografisch bestuurbare quadcopters zijn technisch bekeken gewone bestuurbare helikopters, maar met vier propellers in plaats van een enkele hoofdrotor. Stabiel vliegen met een quadcopter is voor een starter eenvoudiger dan het vliegen met een radiografische helikopter. Het stabiliseren van het luchtvaartuig gaat aanzienlijk gemakkelijker. Vaak denkt men dat een quadcopter per definitie duurder is dan een RC heli. Dat is onjuist. Er worden tegenwoordig zoveel quadcopters aangeboden, zodat je quadcopters in iedere prijsklasse kunt vinden. Van kleine eenvoudige speelgoed quadcopters voor beginnende piloten tot zeer professionele quadcopters voor het maken van foto's of video's.

 

Radiografische quadcopter kopen

Quadcopters worden via een groot aantal RC webshops aangeboden. Wat nogal eens onduidelijkheden op kan leveren zijn de verschillende namen die worden gebruikt om quadcopters aan te duiden. Een quadcopter wordt vaak drone genoemd of een multicopter. Dit betekent grofweg allemaal hetzelfde en zijn termen om aan te geven dat het om een vliegmachine gaat met minimaal vier hoofdrotoren. In tegenstelling tot een traditionele RC heli, welke maar één of heel soms met twee hoofdrotoren is uitgevoerd. Een radiografische helikopter maakt een voorwaartse of achterwaartse beweging met behulp van een staartrotor. Een RC quadcopter heeft niet zo'n hulpmotor, maar bestaat uit hoofdrotoren rondom. Iedere quadcopter op StuntZolder is Ready to Fly en is simpelweg een kwestie van het meegeleverde accupack helemaal opladen, batterijen in de afstandsbediening doen en dan kun je vliegen!

 

Besturing RC quadcopters

Een quadcopter kun je kopen in veel variaties, maar voor alle modellen geldt dat het aantal propellers de stabiliteit en wendbaarheid van de quadcopter bepaalt. Hoe meer propellers, hoe stabieler de radiografische quadcopter vliegt. Quadcopters met meer dan vier hoofdrotoren mag je eigenlijk geen quadcopters meer noemen. Quad betekent letterlijk vier. Een luchtvaartuig met 6 rotoren noemen je een hexacopter en eentje met 8 propellers heet een octocopter. Desalniettemin worden al deze modellen in de volksmond veelal quadcopters genoemd. Een quadcopter is te besturen met de meegeleverde afstandsbediening. Het aantal stunts wat de RC quadcopter in de lucht kan uitvoeren is afhankelijk van het aantalbewegingsrichtingen welke de multicopter aankan. Hoe meer rotoren je hebt, hoe groter je bewegingsvrijheid. Een instapmodel quadcopter met vier hoofdrotoren is trouwens al uitermate gschikt voor een boel leuke stunts.

 

Quadcopter als video camera

Wie wil nu niet zijn eigen woning eens van boven bewonderen, of leuke luchtopnamen van een bruiloft of verjaardag maken? Er worden steeds meer instapmodellen quadcopters voorzien van camera's, zodat iedereen relatief eenvoudig video opnamen kan maken. De meeste afstandbestuurbare quadcopters hebben een vaste ingebouwde video camera aan boord en een ingang voor een geheugenkaart om de opnamen op te slaan. De meer geavanceerdere quadcopters hebben ook de mogelijkheid om een eigen losse camera eraan vast te maken. Het vliegen met radiografische quadcopters is niet overal toegestaan. Zo is logischerwijs het vliegen in de buurt van een luchthaven niet toegestaan. Check de website van de rijksoverheid voor alle regelgeving rondom het vliegen met quadcopters.