Afstand bestuurbare RC boten

Min: €0 Max: €200

Op zoek naar een leuke betaalbare bestuurbare boot? Bekijk ons complete assortiment rc boten en bestel eenvoudig online.

 


Pagina 2 van 2

Ruim assortiment bestuurbare boten online

Een afstandbestuurbare RC boot is een speelgoed boot welke voortbeweegt door een accu of door batterijen. Het besturen van de boot gaat draadloos met de meegeleverde losse remote control bediening. Er is geen vaste connectie tussen de bestuurbare boot en de afstandsbediening middels een draad. De communicatie vindt plaats door niet zichtbare frequentie stralingen tussen de afstandsbediening en het vaartuig. Hierdoor wordt de bewegingsruimte slechts beperkt door het bereik van de afstandsbediening.

 

Bestuurbare boot kopen

Hobbyisten, RC winkels en andere liefhebbers van bestuurbare boten gebruiken veelal verschillende aanduidingen, maar bedoelen hetzelfde. RC staat voor Remote Controle en dat betekent afstandbestuurbaar. Ook de term “radiografisch” hoor je vaak vallen en is wederom een synoniem voor het woordje “afstandbestuurbaar.” Met een radiografische boot, afstandbestuurbare boot of RC boot wordt allemaal hetzelfde bedoelt. Een boot die draadloos middels een afstandsbediening is te besturen. Tijdens het oriënteren naar radiografische speelgoed bootjes zul je ook de afkorting RTR regelmatig tegenkomen. RTR is een afkorting van Ready to Run. Met deze aanduiding wordt bedoelt dat de RC boot reeds volledig is geassembleerd en geen bouwpakket betreft. Elke boot welke via StuntZolder wordt aangeschaft is Ready to Run of terwijl, klaar om te varen!

 

Radiografische boot voor beginners

Een op afstand te besturen radiografische boot is er in alle soorten en maten. Zeilboten, catamarans, luxe jachten, oorlogsschepen, voerboten en RC speedboten. Kleine speelgoed bootjes voor in het zwembad of een grotere RC boot voor meertjes of open water. De voortstuwing van radiografische boten vindt plaats door één of twee propellers. De RC boten met een enkele propeller sturen middels een beweegbaar roerblad. Bestuurbare boten met twee propellers maken een stuurbeweging door de snelheid van linker of rechter propeller te reguleren.

 

Semi-professionele RC boot

Dit segment boten is uitsluitend geschikt voor de ervaren kapiteins. Een semi-pro boot gaat in vergelijking met de reguliere speelgoed bootjes enorm snel. Op het water duurt een stuurbeweging logischerwijs langer dan wanneer je met een bestuurbare auto op straat rijdt. Dit vereist een hoge mate van anticiperen, wat nog wel eens ontbreekt bij de jongere gebruikers. Professionele boten heb je met een elektrisch aangedreven propeller schroef, maar ook met een nitro of benzine aandrijving. De brandstof aangedreven boten zijn voor echte techniek liefhebbers. De motor moet namelijk constant worden bijgesteld aan de wisselende weersomstandigheden om het maximale uit je RC boot te halen.