Altijd het laatste RC nieuws

RC Formule 1 auto uit de 3D printer

RC Formule 1 auto uit de 3D printer

Het OpenRC project van Daniel Noree focust zich op het 3D printen van Formule 1 auto schaalmodellen welke daarna wordt voorzien van elektronica, zodat de F1 auto ook op afstand is te besturen. De complete F1 auto is zelf door iedereen uit te printen, van bodemplaat tot achterspoiler en heeft een schaal van 1:10. Na het printen van de onderdelen, lijm je ze aan elkaar en monteer je de elektronische componenten en kun je rijden.

U.S. Army oefent met afstand bestuurbare tanks

U.S. Army oefent met afstand bestuurbare tanks

Het wordt al jarenlang door diverse expert voorspeld en lijkt nu weer een stap dichterbij te komen. Conflicten worden in de toekomst beslecht met afstand bestuurbaar wapentuig. Naast de onbemande vliegtuigen in de vorm van drones, wordt er nu ook volop getest met radiografisch bestuurbare tanks. Deze onbemande echte pantservoertuigen worden op afstand bestuurd door militair personeel vanuit andere rijdende legervoertuigen.

Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Het racespel Gran Turismo is tot leven gekomen op het circuit van Silverstone in Engeland. Vanuit een helicopter heeft GT Academy winnaar Jann Mardenborough met een Playstation 4 afstandsbediening een echte Nissan GT-R een paar rondjes over het circuit gestuurd.

Brandweer krijgt vliegles met drones

Brandweer krijgt vliegles met drones

DJI is één van de grootste drone fabrikanten ter wereld. Ze produceren vanuit China drones voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. En juist dit wereldwijd georiënteerde bedrijf heeft het relatief kleine vliegveld Twente geselecteerd als opleidings instituut voor het trainen van brandweerlieden en ambulance personeel. DJI heeft dit heden ochtend bevestigd. Uiteraard is de keuze voor Twente niet zomaar uit de lucht komen vallen.