Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Het racespel Gran Turismo is tot leven gekomen op het circuit van Silverstone in Engeland. Vanuit een helicopter heeft GT Academy winnaar Jann Mardenborough met een Playstation 4 afstandsbediening een echte Nissan GT-R een paar rondjes over het circuit gestuurd.

Release Gran Turismo Sport

De release van de allernieuwste Gran Turismo game op de Playstation 4 is de aanleiding van deze stunt. Games volgen elkaar in steeds rapper tempo op. Om aandacht te generen in deze tijd moet er elke keer wat nieuws en gekkers worden verzonnen. Dit was voor Sony een prima reden om een Nissan GT-R supercar om te bouwen tot afstandbestuurbare auto en daarvoor is stevig in de buidel getast. Het resultaat mag er wezen! De Nissan GT-R RC is volledig bestuurbaar met een Playstation 4 controller.

 

Uitgerust met 6 computers

Een echte auto met zijn complexe techniek ombouwen tot een real size bestuurbare 1:1 auto is makkelijker gezegd dan gedaan. Het gespecialiseerde JBL design was verantwoordelijk voor de techniek welke dit mogelijk moest maken. Zo liggen er in de kofferbak 6 computers die zorgen voor de juiste aansturing van alle techniek. De computers sturen vier robots aan, die achtereenvolgens weer zorgen voor het naar links en rechts sturen, remmen en schakelen. Een krachtige ontvanger regelde de draadloze verbinding tussen de afstandsbediening en de Nissan met een bereik tot wel 1 kilometer.

 

Topsnelheid 211 km per uur

De rondjes van deze levensechte radiografische auto werden gereden door Jann vanuit een helicopter om goed het overzicht te behouden over het circuit. De snelste rondetijd werd gereden in 1:17,47 met een gemiddelde snelheid van 122 km per uur en een topsnelheid van 211 km per uur.  Wanneer het contact tussen de afstandsbediening en de auto onderbroken zou worden, dan wordt er direct een automatische noodrem ingeschakeld. Zodoende ontstaan er geen oncontroleerbare en gevaarlijke situaties op het circuit. Om vanuit de lucht de snelheid in de bochten van de Nissan GT-R goed te bepalen, is er een speciale VBOX sensor. Deze zorgt ervoor dat de precieze snelheid vanaf de auto op een beeldscherm in de helikopter terecht kwam. Zodoende kon Jann vanuit de lucht met de juiste snelheid de bochten aansnijden.

 

Maximale potentie

De Nissan GT-R was niet begrensd door Sony. In theorie zou de coureur de volledige 543 pk kunnen en topsnelheid van 320 km per uur kunnen loslaten op de auto vanuit de lucht. Op dit moment is het nog niet veilig genoeg om de volledige potentie uit de auto te halen. Wellicht kan het ronde record verbroken worden bij de volgende release van Gran Turismo!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.