Altijd het laatste RC nieuws

Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Het racespel Gran Turismo is tot leven gekomen op het circuit van Silverstone in Engeland. Vanuit een helicopter heeft GT Academy winnaar Jann Mardenborough met een Playstation 4 afstandsbediening een echte Nissan GT-R een paar rondjes over het circuit gestuurd.

Brandweer krijgt vliegles met drones

Brandweer krijgt vliegles met drones

DJI is één van de grootste drone fabrikanten ter wereld. Ze produceren vanuit China drones voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. En juist dit wereldwijd georiënteerde bedrijf heeft het relatief kleine vliegveld Twente geselecteerd als opleidings instituut voor het trainen van brandweerlieden en ambulance personeel. DJI heeft dit heden ochtend bevestigd. Uiteraard is de keuze voor Twente niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Parachutesprong vanaf een drone

Parachutesprong vanaf een drone

Een stuntman uit Letland heeft geschiedenis geschreven door als eerste mens met een parachute vanaf een drone te springen. De waaghals liet zich van een hoogte van 330 meter vallen richting de aarde. Dat mag met recht base jumping nieuwe stijl worden genoemd en is alleen voor personen met een hele sterke maag in combinatie met stalen zenuwen.

Drone blust brand zonder water

Drone blust brand zonder water

Met drones kun je al in wedstrijd vorm racen tegen elkaar, er kan post mee worden bezorgd en er kunnen projectielen mee worden afgevuurd. Er doemt nu een nieuwe functionaliteit aan de horizon op. Een Canadese ontwikkelaar heeft een ontwerp gemaakt om drones in te zetten voor het blussen van bosbranden.