Altijd het laatste RC nieuws

U.S. Army oefent met afstand bestuurbare tanks

U.S. Army oefent met afstand bestuurbare tanks

Het wordt al jarenlang door diverse expert voorspeld en lijkt nu weer een stap dichterbij te komen. Conflicten worden in de toekomst beslecht met afstand bestuurbaar wapentuig. Naast de onbemande vliegtuigen in de vorm van drones, wordt er nu ook volop getest met radiografisch bestuurbare tanks. Deze onbemande echte pantservoertuigen worden op afstand bestuurd door militair personeel vanuit andere rijdende legervoertuigen.

Snelste RC Jet vliegtuig ter wereld

Snelste RC Jet vliegtuig ter wereld

Het snelste afstandbestuurbare vliegtuig ter wereld vliegt 727 km/u en verpulverd het vorige record. Het turbine aangedreven JET vliegtuig wordt bestuurd door de Duitser Niels Herbrich en die was ook verantwoordelijk voor het vorige wereldrecord.

Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Nissan GT-R op afstand te besturen met PS4 controller

Het racespel Gran Turismo is tot leven gekomen op het circuit van Silverstone in Engeland. Vanuit een helicopter heeft GT Academy winnaar Jann Mardenborough met een Playstation 4 afstandsbediening een echte Nissan GT-R een paar rondjes over het circuit gestuurd.

Brandweer krijgt vliegles met drones

Brandweer krijgt vliegles met drones

DJI is één van de grootste drone fabrikanten ter wereld. Ze produceren vanuit China drones voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. En juist dit wereldwijd georiënteerde bedrijf heeft het relatief kleine vliegveld Twente geselecteerd als opleidings instituut voor het trainen van brandweerlieden en ambulance personeel. DJI heeft dit heden ochtend bevestigd. Uiteraard is de keuze voor Twente niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Parachutesprong vanaf een drone

Parachutesprong vanaf een drone

Een stuntman uit Letland heeft geschiedenis geschreven door als eerste mens met een parachute vanaf een drone te springen. De waaghals liet zich van een hoogte van 330 meter vallen richting de aarde. Dat mag met recht base jumping nieuwe stijl worden genoemd en is alleen voor personen met een hele sterke maag in combinatie met stalen zenuwen.