Altijd het laatste RC nieuws

Trainbare RC dinosaurus uit Jurassic World

Trainbare RC dinosaurus uit Jurassic World

Een droom komt uit voor de echte Jurassic World fans. Speelgoedfabrikant Mattel heeft een interactieve Alpha Training Blue velociraptor dinosaurus uitgebracht die jezelf kunt trainen. Dit nieuwe speeltje staat klaar om commando’s van zijn trainer te ontvangen in ruil voor lekkere hapjes. Met een hoogte van zo’n 30 en een lengte van 60 cm, mag de dinosaurus wel gezien worden. Deze veelvraat kan getraind worden middels de bijgeleverde afstandsbediening. De dino ziet er goed uit, maar staat wel op wieltjes om de stabiliteit te waarborgen.

RC Formule 1 auto uit de 3D printer

RC Formule 1 auto uit de 3D printer

Het OpenRC project van Daniel Noree focust zich op het 3D printen van Formule 1 auto schaalmodellen welke daarna wordt voorzien van elektronica, zodat de F1 auto ook op afstand is te besturen. De complete F1 auto is zelf door iedereen uit te printen, van bodemplaat tot achterspoiler en heeft een schaal van 1:10. Na het printen van de onderdelen, lijm je ze aan elkaar en monteer je de elektronische componenten en kun je rijden.

U.S. Army oefent met afstand bestuurbare tanks

U.S. Army oefent met afstand bestuurbare tanks

Het wordt al jarenlang door diverse expert voorspeld en lijkt nu weer een stap dichterbij te komen. Conflicten worden in de toekomst beslecht met afstand bestuurbaar wapentuig. Naast de onbemande vliegtuigen in de vorm van drones, wordt er nu ook volop getest met radiografisch bestuurbare tanks. Deze onbemande echte pantservoertuigen worden op afstand bestuurd door militair personeel vanuit andere rijdende legervoertuigen.